Automata öntözőrendszer

Kapcsolatfelvétel

Miután megtalált minket az interneten, több kapcsolat felvételi mód közül választhat. A legegyszerűbb a telefonos megkeresés, igyekszünk mindig telefonközelben lenni. Ha munka közben esetleg nem tudjuk felvenni, mihamarabb vissza fogjuk hívni Önt.
A weblapon megtalálhatja az ajánlatkérés fület, ahol részletes leírást adhat meg, mivel kapcsolatban keresett fel minket. Minél részletesebb leírást ad igényeiről és elképzeléseiről, annál gyorsabban eljuthatunk a pontos árig, onnan pedig a kivitelezés fázisába.

Helyszíni felmérés

Előzetes ár:
Gyepfelületek öntözésének költségeit nagy pontossággal pusztán a négyzetméter alapján meg tudjuk mondani. Amennyiben ez a +/- 10%-os ajánlat megfelelő elkészítjük a pontos anyaglista és öntözőfej kiosztás utáni végleges ajánlatot
Az öntözni kívánt területek felmérése gyorsabb, mint gondolná. Hívásától számítva akár 24 órán belül eljuthatunk a személyes találkozóig. Kérem ne keverje össze az esőztető-rendszer felmérési idejét egy kertterv konzultációval, ami igényektől és mérettől függően órákat is igénybe vehet. Ez a felmérés maximum fél órát vesz igénybe az Ön idejéből.

Tervezés

Mérettől függően egy öntözőrendszer tervezési folyamata egy órától akár egy teljes munkanapig is eltarthat. Ezt az időtartamot a helyszín felmérése során tapasztalatainkra alapozva megbecsüljük Önnek, hogy tisztában legyen vele, mikorra érkezik a költségterv.
Az öntözőrendszer tervezése során cégünk a költség és vízhatékonyságot tartja a legfontosabbnak, természetesen a 100%-os öntözési hatékonysággal karöltve.
Kútvizes megtáplálás esetén nem is gondolná, mennyire fontos, egy profin megtervezett rendszer! A térkőre csapódó víz magas vastartalma miatt elszínezheti a térkövet és elősegíti a mohák megtelepedését a burkolt felületeken, ezzel anyagi kárt okozva Önnek.
Ami még ennél is lényegesebb, hogy az öntözni kívánt terület teljesen fedett legyen az öntözőfejek szórási képével. Ez egy komoly tervezési folyamat és sok éves szakmai tapasztalatunkkal minden felület pontosan annyi vizet kap, amennyit igényel.

Telepítés

Egy öntözőrendszer, mint minden építőipari tevékenység több fázisból áll.

● Egyenetlen földfelület esetén tereprendezünk.
● Terveink alapján feljelöljük a területen az árokmarási vonalakat, ügyelve a már földben lévő kábelekre, csövekre.
●Árokmaró gépünkkel kiássuk az öntözőrendszere leendő helyét, a kritikus helyeken és a szelepdobozoknál kézi szerszámokkal érjük el a megfelelő mélységet.
● A rendszer csőhálózatát 30-40 cm mélyre helyezzük
● A zónák köreit zárjuk a szelepaknákban lévő mágnes szelepekkel
● A megtervezett helyeken megcsapoló hidakkal biztosítjuk a víz eljuttatását a szórófejekhez
● Felhelyezzük a szórófejeket, majd pontos mérésekkel véglegesítjük azok terv szerinti helyét
● Fixáljuk a szelepaknák föld feletti kiemelkedését és behúzzuk a vezérlő földkábelt, amiben csak a 24 V kisfeszültség vezérli a mágnes szelepeket
● A legesztétikusabb helyre felhelyezzük a vezérlőegységet és a hozzá tartozó szenzorokat.
● Utolsó előtti lépés az öntözőrendszer árkainak teljes betemetése, fontos a visszahelyezett föld keményre döngölése, hogy a későbbiekben ne süllyedhessen meg az ásási nyomvonal.
● Végül a telepítés előtti állapot visszaállítása

Beüzemelés

Az öntözőrendszere a földben szunnyad, már csak arra vár, hogy tehesse a dolgát. Évszaktól és árnyékoltsági szinttől függően minden egyes öntözési kört beprogramozunk. 
Miután végeztünk csak annyit fog érzékelni a munkánk gyümölcséből, hogy egy nyitott ablakos nyári éjszakán kellemesen sziszegve nedvességgel látja el kertjét az Okoskert öntözőrendszere.

Karbantartás

Öntözőrendszereinket a tél előtt vízmentesítjük illetve tavasszal újra beüzemeljük. Ezen kívül évente többször karbantartást kell elvégezni. 
A 6 év teljes körű garancia, tehát nem a felhasznált termékek gyári garanciája (2 év), hanem bármilyen meghibásodással járó garanciális javítás természetesen ingyenes. 
A garanciánkban vállalt 6 év akkor opcionális, ha a téli víztelenítést és a tavaszi szezonkezdő indítást illetve az évközi karbantartásokat az Okoskert Kft csapata végzi el!